Produkt dodany pomyślnie do Twojego koszyka
Liczba
Suma
Liczba produktów w koszyku- 0 Liczba produktów w koszyku - 1
Wartość towarów brutto
Wartość dostawy brutto Do ustalenia
VAT 0,00 zł
Suma brutto
Kontynuuj zakupy Przejdź do kasy

Polityka Prywatności

    1. Kim jesteśmy

Administratorem Twoich danych osobowych w sklepie wbrew.pl jest właściciel serwisu:

Acoba sp. z o.o.

z siedzibą w Chorzowie przy ulicy św. Pawła 11

NIP: 6272707260

Regon: 241698867

wpisana do rejestru KRS pod nr 0000363865

E-mail: biuro@wbrew.pl

      1. Cele i Podstawa przetwarzania danych osobowych

Twoje dane osobowe są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) (dalej również: „RODO”) oraz innymi aktualnie obowiązującymi, tj. przez cały okres przetwarzania określonych danych, przepisami prawa o ochronie danych osobowych. Dane osobowe przetwarzamy tylko gdy mamy ku temu podstawę prawną.

Dane przetwarzamy w celach:

      • realizacji umowy o świadczenie Usług lub podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem tej umowy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
      • wypełnienia ciążącego na nas obowiązku prawnego, np. związanych z księgowością (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń
      • dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń związanych z Serwisem, w tym świadczonymi Usługami (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
      • marketingu produktów lub usług (art. 6 ust. 1 lit. f RODO oraz art. 6 ust. 1 lit. a - w wypadku marketingu świadczonego za pomocą drogi elektronicznej)
      • przeprowadzenia konkursów, łącznie z wytypowaniem zwycięzców i przyznaniem nagród (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
      • uzyskiwania opinii użytkowników Serwisu o Serwisie (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

      1. Przez jaki okres będziemy przechowywać Twoje dane?

Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez cały okres korzystania ze Sklepu Internetowego, w przypadku działań marketingowych - do czasu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu, a jeśli związane są z technologią cookies i podobnymi, w zależności od kwestii technicznych, do czasu usunięcia tych plików przy pomocy ustawień przeglądarki / urządzenia (przy czym usunięcie plików nie zawsze jest tożsame z usunięciem danych osobowych uzyskanych za pośrednictwem tych plików, stąd możliwość sprzeciwu).

Jeżeli przetwarzanie danych osobowych jest uzależnione od Twojej zgody, mogą być one przetwarzane dopóki nie zostanie ona cofnięta.

Ponadto Twoje dane osobowe mogą być przechowywane dłużej jeżeli zmuszają nas do tego przepisy prawa (np. księgowe) lub na wypadek naszej ochrony przed roszczeniami ze strony Klientów – do momentu przedawnienia ewentualnych roszczeń.

      1. Odbiorcy danych

W związku z realizacją usług dane osobowe będą ujawniane zewnętrznym podmiotom, w tym w szczególności:

      • dostawcom odpowiedzialnym za obsługę systemów informatycznych,
      • naszym partnerom wspomagającym nas w prowadzeniu kampanii marketingowych,
      • podmiotom takim jak banki i operatorzy płatności,
      • podmioty świadczące usługi księgowe, prawne, audytowe, konsultingowe, kurierskie.

Ponieważ na swoich stronach korzystamy z narzędzi analitycznych dostarczanych przez firmę Google LLC, Twoje dane mogą być przekazywane poza teren Unii Europejskiej. Google LLC ma siedzibę główną w USA i posiada certyfikat EU-US-Privacy Shield, który zapewnia odpowiedni poziom ochrony danych, potwierdzony przez Komisję Europejską.

      1. Dane osobowe a e-marketing

By lepiej zaprezentować Ci naszą ofertę, rabaty lub promocje, uwzględniając Twoje zainteresowania i preferencje, stosujemy automatyczne narzędzia, które analizują Twoje zachowania, to jakie produkty przeglądasz i kupujesz. Dzięki temu przedstawiane Ci treści będą bardziej aktualne i dopasowane do Twoich preferencji.

      1. Twoje prawa w związku z przetwarzaniem przez nas danych osobowych

Posiadasz prawo do:

      • dostępu do treści swoich danych,
      • uzyskania ich kopii, 
      • prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania,
      • prawo do przenoszenia danych,
      • prawo wniesienia sprzeciwu, jeżeli przetwarzamy Twoje dane na podstawie uzasadnionego interesu Administratora lub wobec przetwarzania w celu marketingu bezpośredniego,
      • prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Wnioski dotyczące realizacji praw można składać przez Panel Klienta- zakładka Zarządzanie Prywatnością lub na dane kontaktowe Administratora.

W przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

      1. Gdzie są moje ciasteczka, czyli o co chodzi z plikami cookie?

By podnieść Twój komfort korzystania z naszego serwisu, udostępnić Ci fajne rozwiązania technologiczne czy też przedstawiać Ci bardziej dopasowaną ofertę, a także w celach statystycznych w sklepie wbrew.pl stosujemy tzw. pliki cookie. To malutkie pliki tekstowe, które są automatycznie zapisywane na Twoim sprzęcie.

Niektóre używane przez nas cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Twoim  urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe cookies).

Możesz skonfigurować przeglądarkę w ten sposób, aby otrzymywać informację o stosowaniu cookies i mieć możliwość o ich akceptacji lub odrzuceniu w określonych przypadkach lub całkowicie. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić, tu znajdziesz pomocne artykuły:


Internet Explorer™: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Safari™: http://safari.helpmax.net/pl/ochrona-i-prywatnosc/usuwanie-plikow-cookie/
Chrome™: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=pl&hlrm=en
Firefox™: https://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek
Opera™: http://help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html